AMA Hare & Hound - Rd. 5 - Jericho, UT - 05/01/2021

Tyler Lynn - 1: a Pro-klass

Tyler har varit hungrig efter att prova på ett öppet pro-race för NHHA-serien, eftersom det mesta av hans bakgrund kommer från denna serie. Han tog proffsen för 250 år sedan och började sedan fokusera på GP. Med den långa pausen som vi har före nästa GP-lopp, ville han gå till sin lokala H&H-omgång för att bryta den vinstrad som BETA USA: s, Joe Wasson hade. Tyler vann hem en seger ombord på sin Yamaha 450FX. Första gången en Yamaha har vunnit en AMA National H&H sedan 2017. 
 
I hans ord: “Med detta som mitt första NHHA sedan 2019 var jag väldigt glad att bara komma ut och tävla ökenracing och se hela min racingfamilj som jag inte hade sett på ett tag! Med alla tävlingar och träningar jag har gjort de senaste månaderna visste jag att jag kunde springa med de bästa killarna och vara rätt deras med dem! Eftersom det var det närmaste loppet för mig som jag har gjort i år och bekant terräng var jag superupphetsad. Jag fick en fantastisk start men min linje att jag hade gått var inte tillräckligt bra jämfört med andra så jag blev stängd lite senare i bomben. Jag hade fångat Joe Wasson och jag ändrade min linje för att följa honom för jag vet att han alltid har fått sina startar och har vunnit de här tävlingarna, så om jag kunde få fart på honom skulle det vara bra för mig. När vi väl slog den andra uppsättningen banderoller ungefär en mil in i loppet var jag tvåa totalt bakom Joe och jag kände mig mycket säker på terrängen vi tävlade i, så jag pressade för att göra ett pass och komma i ledningen. Jag kunde göra passet generellt enkelt. Jag lägger ner huvudet för att försöka gapa fältet. Jag hittade ett flöde riktigt tidigt och jag hade så mycket kul. Min cykel fungerade så bra och jag ifrågasatte aldrig att slå den enorma whoops eller något som banan kastade på mig. Under alla Grand Prix-tävlingar som jag har gjort under de senaste åren kunde jag hålla en mycket högre intensitetsnivå och hastighet och kunde gapa resten av fältet ganska snabbt. När jag kom in från första slingan fick jag en riktigt snabb grop och var på väg att tävla igen de sista 40 milen. Min kropp kändes fortfarande fantastisk med knappast någon trötthet så jag kunde fortfarande behålla den högre intensiteten och var fortfarande i ett riktigt bra flöde. Jag kunde ta den i mål för min första National Overall och gjorde lite historia som den första Utah-ryttaren som tog en Overall också! Hela dagen var en dröm som blev verklighet och jag kunde inte föreställa mig att det skulle bli bättre! Jag måste ge ett stort tack till er alla som stöder mig och håller drömmarna vid liv. Jag kunde inte ha gjort det utan dig! ”

Nick Burson - 2: a Pro-klass

Nick arbetade hårt för att fånga ledningen från Preston Cambell, men kom bara kort för att göra det och slutade i 2: a. Preston skulle slå mästerskapet och Nick slutade säsongen 2 i mästerskapet. Nick har haft ett otroligt år tillbaka från sin ACL-rekonstruktion och vi är glada att kunna fortsätta stödja hans ansträngningar.
 
I hans ord: ”I helgen var den sista omgången i District 37 Hare N Hound Series. Det hölls i öknen Ridgecrest inte långt från mitt hus. Jag älskar alltid att tävla här ute och känner mig riktigt bekväm på min cykel här. Jag började bra och ledde ungefär de första 10 milen tills jag hörde Preston komma snabbt bakom mig. Han kom förbi mig och jag försökte bara hålla fast vid bakhjulet och öka min takt för att stanna hos honom. Halvvägs genom slingan förlorade jag spåret och kunde inte ta reda på var bandet var. Jag var tvungen att stänga av min cykel på en kulle och lyssna på Preston. Jag fick lite damm och hörde honom långt över till höger om var jag var. Jag hittade bandet och drog iväg utan damm framför mig. Jag hade tappat kontakten med honom och visste inte om jag skulle kunna göra det igen. Tja, jag började bara öka tempot och se om jag kunde rulle tillbaka honom men jag hade ingen tur. Det berodde på att Preston också hade gått vilse och låg bakom mig! Jag hörde honom äntligen och vinkade honom vidare eftersom det suger att förlora ledningen för dåliga banmarkeringar. Jag stannade rätt med honom efter det hela vägen till groparna. Jag började lossna och kände mig mycket bättre på cykeln. Jag gick precis mot Preston på väg ut på loop 2 när han missade en sväng före mig och jag hoppade på möjligheten att leda igen. Jag gjorde mitt bästa för att hålla honom bakom mig och leda större delen av andra slingan. Vi kom in på några snäva steniga spår när Preston passerade mig igen och kanske 2 meter senare föll han ner och jag kom tillbaka runt honom. Jag visste att vi närmade oss slutet så jag började springa och när jag gjorde det var det min tur att tappa banan och när jag tog mig tillbaka till bandet passerade Preston igen. Vi hade bara några mil kvar och jag hamnade på andra plats på dagen och slutade rätt i hans damm i slutet. Det var kul att slåss hela dagen med Preston och hans hastighet blir bättre och bättre! Jag är säker på att mina dagar är räknade för att hålla jämna steg med honom men det kändes bra att springa takten och ha en chans att vinna! Jag hamnade på andra plats i poäng för D100 Hare and Hound-serien till Preston och det var ett riktigt roligt år som slogs med honom. Jag återhämtar mig fortfarande från att ha varit på cykel i 2 månader förra året så jag kommer att lägga lite mer arbete i sommar och försöka springa med barnen igen på hösten !!

Ava Silvestri - 9: e WXC-klass

Ava Silvestri har velat uppleva en GNCC och kunde äntligen göra det till Indiana för att fånga en. Hon körde 6: e i WXC, men slutligen skulle kämpa och sluta på 9: e plats. Hennes mål var att avsluta topp 10 som hon uppnådde. Vi är stolta över att ha en Purvines Racing Yamaha representerad på östkusten.  
 
I hennes ord: ”Hade en explosion i Indiana i helgen och gjorde min första GNCC och jag tror inte att jag någonsin har haft så mycket kul på min gruscykel tidigare. Förhållandena var episka och hela atmosfären var fantastisk. Jag kunde ta en nionde i WXC efter att ha haft ett par strider med marken och träden. Super stoked med hela helgen och förhoppningsvis kan jag göra mer i år! Supertacksam för all hjälp från AM Pro Yamaha-teamet och all deras gästfrihet under helgen. ”

Lämna ett svar

Översätt "