ATV Nationals – Rd. 8 – Pleasure Valley Raceway

GPS-sponsrad ryttare Jayden Londerville fortsätter att hålla 2:a i proffssport och produktion A-klass

Proffs sport
Londerville fick en topp-fem-start i Pro Sport Moto 1 och började plocka av ryttare. I slutet av första varvet hade han avancerat till andra och började sätta press på ledaren. Så småningom vek ledaren till pressen och Londerville kom runt honom på sista varvet för vinst.
I den andra omgången klättrade Londerville från omkring åttonde till fjärde inom det första varvet. Han tävlade om totalen och försökte tvinga fram en passning på tredjeplatsens ryttare. Tyvärr gjorde han ett misstag som kostade honom tid och en position. Han försökte återta fyran, men lyckades inte få det att hända innan den rutiga flaggan. Hans 1-5 resultat gav honom fjärde totalt.
Produktion A
Regn kvällen före den första produktionen A-moto gjorde för hala banförhållanden, men Londerville gjorde sitt bästa för att klara sig – särskilt efter att han var längst bak i flocken från starten. Genom att klicka av snabba varvtider, klättrade han till fjärde vid det andra varvet. Att försöka jaga tredjeplatsens ryttare blev en utmaning efter att Londerville fick slut på avrivningar och han fick nöja sig med fyran.
I Moto 2 fick han en fjärdeplats. Halvvägs genom motorcykeln tog han loppets snabbaste varv på 01:44.622 och placerade sin Yamaha YFZ 450R på andra plats. Fast besluten att vinna, gjorde Londerville en passning i sista varvet och fortsatte att trycka på till mållinjen. Han tog tvåan totalt efter att ha gått med 4-1.
450A
I sin första 450A moto på Pleasure Valley Raceway drev han sin maskin till femte plats utanför porten. Han såg ledaren börja dra en lucka och gick snabbt till jobbet för att passera ryttare. Vid det andra varvet hade Londerville placerat sig precis bakom ledaren. På det tredje varvet satte han loppets snabbaste varv – på 01:44.627 – för att göra passningen på ledaren. Han kontrollerade resten av loppet för att vinna.
I den andra omgången drog Londerville hålet. Några varv senare resulterade ett misstag i att han gick av banan. Han återhämtade sig snabbt från sitt missöde, med bara en ryttare som kom förbi honom. Han försökte sedan olika linjer i ett försök att återta positionen, men lyckades inte få det att hålla fast. Han gick 1-2 för andra totalt i Pennsylvania.

"Den här helgen gick inte den bästa, men jag gav aldrig upp", sa Jayden Londerville. "Jag pressade till slutet och visade mycket fart."

Med två omgångar kvar i serien är Londerville tvåa i Pro Sport-ställningen med sex topp-fem-placeringar. I 450A-klassen har han fått sex pallresultat den här säsongen och har en stark poängledning. Han fortsätter att vara tvåa i produktion A.

Serien om 10 omgångar fortsätter den 30-31 juli på Redbud MX i Buchanan, Michigan