Phoenix Racing Honda Teams Kyle Peters sveper proklasserna i Guthrie

GUTHRIE, OK (26 januari 2020) - Nuvarande seriepoängledare, Kyle Peters, utvidgade gapet mellan första och andra plats under omgångarna fyra och fem i Guthrie, Oklahoma. Peters vann både klasserna 250 Pro Sport och 450 Pro Sport på fredag ​​och lördag och svepte helgen.

Två nykomlingar i serien, Dustin Winter och Grant Harlan, gjorde imponerande föreställningar och båda såg podiet under helgen. Dessutom var den försvarande mästaren, Jace Owen, mitt i handlingen, men några olyckliga kraschar hindrade honom från att strida om topplottet.

Runda fyra av AMA Kicker Arenacross-serien 2020 ägde rum på Lazy E Arena fredag ​​24 januari.

Nykomlingen i serien, Grant Harlan, kom ut porten het i Heat One av 250 Pro-klassen på fredag ​​kväll. Han höll ledningen i ett par varv innan han gick upp på varvet tre och föll tillbaka. I slutändan vann Kyle Peters värmen, följt av Gared Steinke på andra plats och Grant Harlan på tredje plats.

En annan nykomling till serien, Dustin Winter, debuterade i 250 Pro Heat Two på fredag ​​och hade en stark visning när han kom på tredje plats i värmen. Jace Owen vann detta värme följt av Kyle Bitterman som tog nummer två.

Fredagens 450 Pro Heat One var en strid mellan den försvarande mästaren, Jace Owen, och de två nykomlingarna. Owen kom fast och vann värmen. Dustin Winter kom på andra plats följt av Grant Harlan på tredje plats.

Kyle Peters var dominerande i det andra heatet på 450 Pro. Han vann denna heta utan problem. Kyle Bitterman tog andraplatsen och Richard Jackson kom på tredje plats.

250 Pro Main började med ett nytt ansikte som tog ansvaret för förpackningen. Sean Calderon kom starkt ut ur porten och hade ledningen efter första varvet, men han kunde inte hänga länge och Peters och Owen utnyttjade det och flyttade in i de två bästa platserna. Under de första varven hade Peter en anständig ledning på Owen, men det såg ut att gå till Owens favör när han stängde gapet under varv fyra till sex. Hans ansträngningar blev dock korta eftersom Peters var i zonen och kryssade till seger i helgens första huvud. Han fick sällskap på pallen av Jace Owen (2: a) och Grant Harlan (3: e).

Starten på 450 Pro Main var Jace Owen. Han fick hålskottet och tog tidigt ledningen i klassen. Kyle Peters var het i svansen och Owen gled upp och hans cykel gick ner och fick honom att falla tillbaka till mitten av förpackningen. Peters flyttade in på första plats med Grant Harlan inte så långt efter på andra plats. Owen navigerade sig tillbaka till tredje plats men en hungrig Kyle Bitterman utmanade honom för den sista platsen på pallen under loppets sista varv. Bittermans försök misslyckades men då Owen hängde på och slutade på tredje plats. Peters tog först följt av Harlan i andra.

Runda fem av AMA Kicker Arenacross-serien 2020 ägde rum i Guthrie, Oklahoma i Lazy E Arena på lördagen den 25 januari.

Lördagskvällen började med ett slag när fans fick se en Kyle Peters mot Jace Owen matcha i värmen en av 250 Pro-klassen. Peters tog ledningen direkt från början, men Owen var inte långt efter hela tiden. Peters slutade värmen på första plats, följt av Owen på andra plats och Greye Tate på tredje plats.

Heat två gick till helgens nykomlingar när Grant Harlan tog första platsen, Dustin Winter på andra plats och Richard Jackson på tredje plats. Alla tre gjorde en imponerande prestanda när de avkastade Kyle Bitterman och Gared Steinke för topplistorna i loppet.

450 Pro Heat One-loppet såg lite solid ridning, med lite drama. Kyle Peters fortsatte sin dominans i helgen med en seger i värmen. Kyle Bitterman kom på andra plats och Gared Steinke kom på tredje plats.

Heat Two i klassen började full av spänning. Grant Harlan och Jace Owen var framme i ett ivrigt pack i början av loppet med vad som hade gjort en stor strid. Tyvärr gick Harlan hårt ner innan avslutningen av det första varvet och loppet var rött flaggat. Harlan kunde gå själv utanför banan men det slutade hans framgångsrika körning i helgens tävlingar. Efter omstarten av värmen kom Owen på första plats, Dustin Winter på andra plats och Richard Jackson på tredje plats.

250 Pro Main-spänningen hittades i kampen om 2: a och 3: e plats. Kyle Peters drog iväg tidigt i loppet och förblev oöverträffad hela tiden. Kyle Bitterman, Gared Steinke och Jace Owen var alla nacke i nacken under stora delar av loppet när de kämpade om de återstående två platserna på podiet. Dustin Winter lurade också inte så långt efter Owen under hela loppet och väntade på hans ögonblick för att göra ett drag. När Owen tog sig in på andra plats, följde Winter efter och flyttade till tredje, båda avslutade i sina respektive positioner.

Starten på 450 Pro Main-klassen speglade noga fredagskvällens action. Jace Owen kom ut ur porten i zonen och drog ut till en tidig ledning. Medan Peters inte var långt efter tycktes det vara Owens lopp att förlora efter några varv. Owen såg slutligen samma tur som kvällen innan när han tappade kontrollen över sin cykel och gick ner igen. Kyle Peters och Dustin Winter utnyttjade detta och flyttade till första och andra plats. Peters avslutade loppet i första, följt av Winter i andra och Owen i tredje.

Med Peters som sveper helgen flyttar han in i en lite mer bekväm ledning i serien, före andra plats Owen med 17 poäng. Det finns dock mycket racing kvar och gott om möjligheter för Owen att ta sig tillbaka till toppen.