Purvines Racing - NGPC Round 5 at 29 Palms

NGPC Round 5 at 29 Palms var FAST! Som vanligt förväntade vi oss topphastigheter från våra cyklar, mycket damm och stötar. Denna typ av spår är en som kräver en bra start, annars kommer du att skjutas på av stenar som är lika stora som tennisbollarna från konkurrenternas cyklar.

Lördag är en typisk chilldag som gör att våra ryttare kan tävla 250+ AA-loppet som en övning. Det är en perfekt mätare för att se hur banan formas upp och var de bra linjerna är. Tyler Lynn och Mason Ottersberg kryssade och utnyttjade det mesta. Mason blev 3: e och Tyler 15: e. Justin frön ändrade sin "övning" från AA-loppet till Vet Pro. Justin slutade på 2: a plats mot någon annan bra veterinärtalang.

På söndag steg värmen och smutsen blev torr. Alla ryttare deltog i detta lopp och talang sprang djupt. 250 pro-klassen har blivit så förhöjd jämfört med tidigare år. när vi gick in i den här omgången satt vi 3: e och 4: e i poäng så vi behövde få några starka avslut för att flytta upp i poäng. Justin har haft två cykelproblem i år, vilket i slutändan dragit honom ur kampen om något pro-mästerskap. Sharon Mowell satt 2: a i poäng som går in i detta lopp.

Mason och Tyler började sitta 3: e och 4: e och kämpade hårt för de två pallplatserna bakom Jake Alverez och Tallon Lafountaine. Några varv senare hade Tyler cykelproblem och var tvungen att dra sig tillbaka från loppet medan Mason kämpade hårt hela loppet för att komma undan med en 2: a plats. Justin Seeds cyklade fantastiskt för att avsluta 5: e plats efter att ha haft en otäck utsläpp i varv ett. Sharon Mowell skulle avsluta 2: a plats pro kvinnor efter att ha kört ett jämnt lopp.

MASON OTTERSBERG 2ND PRO 250

Mason höll det konsekvent hela helgen. Lördag gjorde han några ändringar i upphängningen tack vare Precision Concepts, vilket gjorde en enorm skillnad för honom för söndagsloppet. På söndagen fick han en bra start och kämpade större delen av loppet med Tallon om 2. plats. Vi satte ett varv före resten av fältet och sa till muraren att trycka hårt efter gropen för att skapa ett gap när alla andra kom in för bränsle. Ett varv senare murare befann sig före Tallon efter att de kom för bränsle och han laddade hårt till slutet.

I hans ord: ”29 Palms är alltid en av de raser som jag har ett kärlekshatförhållande med. Du kan ha roliga stunder och stunder av hat för det. Det är en skatterace på kropp och själ och jag är glad att komma ut med en 2: a. Varje lopp bidrar till min tillväxt som tävlande och särskilt den här gav mig mycket förtroende för den hastighet jag hade. Cykeln och laget gick fantastiskt och jag kunde inte vara nöjdare med helgen. ”

SHARON MOWELL 2ND WOMEN'S PRO

Sharon kom ut ur sin komfortzon eftersom det här var den snabbaste banan hon har tävlat hittills. Hon kämpade med upphängning under hela helgen och kunde inte komma dit hon var säker på sin cykel. Hon pressade hårt genom det och cyklade till en 2: a plats i kvinnors proffs.

Med hennes ord: ”29 Palms var allt alla sa; en mycket snabb, dammig motorväg med galna g-outs. Lördag tar först i Women AA och söndag tar andra i Women Pro. Fick en bra start speciellt på söndag och gjorde vad jag behövde göra i vilket var att välja bra linjer och träffa mina poäng särskilt för att vara säker under dessa förhållanden. Det här året förvånar mig bara med hur mycket jag har lärt mig och kommit. Framsteg varje gång anpassning till denna nya typ av tävlingsserier. Kan inte vänta till nästa. ”

JUSTIN SEEDS 5: e PRO

Justin rider bra igen. Hans hastighet och självförtroende är det bästa vi har sett det och vi är pumpade han fick topp 5 i helgen. Efter ett spill i varv ett laddade han för att behålla en 5: e plats för helgen.

Med sina ord: ”Började i topp 5 och hamnade på att hitta marken halvvägs in i första varvet. Efter att ha stått upp död senast måste jag trycka på för att kompensera tid. Tyvärr var jag lite av tempo jämfört med ledarna men jag gjorde vad jag kunde och slutade bli femte för dagen och flyttade till de närmaste tävlingarna friska. ”

TYLER LYNN DNF PRO 250

Tyler hade en helg med problem som vi inte kunde kontrollera. Lördag hade han några cykelproblem som fick honom att avsluta hälften av träningsloppet och på söndagen uppstod ett nytt problem med cykeln. Tyler hade en episk strid med Mason och Tallon tills hans cykel började tappa makten. Vi har inte fått reda på vad som hände ännu, men det var ett helt nytt problem från dagen innan. Vi är lurade att vi inte kunde hålla honom i jakten på mästerskapet.

I hans ord: ”Inte riktigt helgen vi letade efter, efter att ha fått en medelmåttig start gjorde jag några snabba enkla passningar och kämpade mig in i topp 4 där jag pressade för att göra passet på min lagkamrat och poängledaravgiften riktigt bra och visste att jag hade hastigheten att fånga ledaren när en cykelmekanik tog oss ur loppet tidigt! Men att ta hem några riktigt bra positiva och kommer att svänga tillbaka till nästa! Tack till allt som gör detta möjligt. ”