Rundar åtta och nio reklam från Reno, NV

RENO, NV (10 februari 2020) - Åtta och nio omgångar ägde rum den senaste helgen på Reno-Sparks Livestock Events Center i Reno, Nevada. Phoenix Racing Honda Team Rider, Jace Owen, fann toppen av podiet för första gången på några veckor, och seriekonkurrenter, Kyle Bitterman och Gared Steinke satte på sig några imponerande tävlingsföreställningar under helgen.
Åtta omgången av AMA Kicker Arenacross-serien 2020 ägde rum fredag ​​den 7 februari på Reno-Sparks Livestock Events Center. Värme av en 250 Pro Sport-klass startade i helgen. Kyle Peters tog första platsen, följt av Kyle Bitterman på andra plats och Greye Tate på tredje plats. Jace Owen kom ut solid i värme två och fann toppen av pallen, följt av Gared Steinke (2: a) och Skyler Adams (3: e). Phoenix Racing Honda Team-pojkarna kvadrerade i värmen en av 450 Pro Sport-klassen. Owen fortsatte att rida starkt, men Peters kunde vinna den här. Owen kom på andra plats och Zachary Butkiewicz kom på tredje plats. Den andra värmen var en strid mellan Kyle Bitterman och Gared Steinke om topplottet, Steinke kunde snagga segern, följt av Bitterman och nykomlingen, Kinser Endicott på tredje plats. 250 Pro Main startade med något omedelbart drama, med båda Gared Steinke och Kyle Bitterman kraschar. Steinke slutade slutligen inte loppet, och Bitterman tillbringade de 12 varv som kämpade för att gå tillbaka upp på stegen för en plats på pallen. Det såg ut som Skyler Adams skulle hålla av Bitterman och ta tredje platsen, men vid den bokstavliga sista sekunden laddade Bitterman framåt och kom på tredje plats. Mitt i handlingen från Bitterman var kampen om första platsen också spännande. Jace Owen började med bly och upprätthöll det hela tiden, men vid varje tur var Kyle Peters rätt på svansen och gjorde det till någons lopp. I slutändan kämpade Owen hårt och hängde sig för att säkra segern. 450 Pro Main var lite mindre tam än föregångaren. Medan Owen försökte trycka på Peters och vinna ytterligare en seger, återvände Peters i slutändan sin plats högst upp på pallen, med Owen följt efter på andra plats. En annan episk strid mellan Bitterman och Steinke ägde rum för den tredje platsen, och Steinke, som hade ridit bra hela kvällen, nabbade den tredje platsen i klassen.
Round Nine av AMA Kicker Arenacross-serien 2020 ägde rum på lördagen den 8 februari på Reno-Sparks Livestock Events Center. Värm en av 250 Pro Sport-klassen på lördagskvällen följde efter kvällen innan. Kyle Peters tog första platsen, följt av Kyle Bitterman på andra plats och Greye Tate på tredje plats. Jace Owen vann värme två, med Gared Steinke som kom på andra plats och Zachary Butkiewicz i tredje.Gared Steinke fortsatte sin starka ridning under helgen i den spännande första värmen i 450 Pro-klassen när han fick segern över Kyle Peters. Nykomlingen Kinser Endicott kom på tredje plats. Owen fortsatte sin värmevinnande rad i heat två, följt av Kyle Bitterman (2: a) och Franky Martini (3: e). Rund nio: s 250 Pro Main förde drama igen. Jace Owen visade sig vara otur och gick ner under huvudet och tillbringade loppet kämpa sig tillbaka upp för en plats i toppen. Owen blev slutligen kort och landade på fjärde plats. Serien racer Greye Tate hade också några problem när han mötte en skiftproblem på pro dubbelen som fick honom att krascha och komma på land. Tate kunde i slutändan inte avsluta loppet, men han återhämtar sig nu och förväntade sig vara tillbaka till omgång 10 i Salt Lake City. Kyle Peters slutade först i klassen, följt av Kyle Bitterman (2: a) och Gared Steinke (3: e) .Kyle Peters fortsatte sin seger i 450 Pro Main på lördag kväll. Tillbaka på svansen var Jace Owen och letade efter någon inlösen efter sin 250 Pro-finish, som han fick när han kom på andra plats. Kyle Bitterman kämpade Kinser Endicott och Gared Steinke för den tredje platsen på podiet, och Bitterman rådde. Kyle Peters och Jace Owen fortsätter att imponera i AMA Kicker Arenacross Series 2020, men med varje gångande vecka fortsätter Kyle Bitterman och Gared Steinke att förbättra och bli lite mer hungrig efter en första plats i en pro main.
Rundan åtta och nio kommer att sändas på Fox Sports 2 på lördagen den 7 mars kl 12 EST respektive söndag den 15 mars kl 11:30 EST.Runda åtta, nio och totala ställningen är som följer:
AMA Kicker Arenacross - Runda 8 Totala resultat:450 Pro Sport (2-7-2020)